Världens hetaste bostadsmarknad

I 28 av 44 länder steg bostadspriserna under första halvåret i år – justerat för inflationen. Det visar en analys som gjorts av Global Property Guide. Se vilka marknader som blommar mest.

Endast hälften av de 44 länderna kunde uppvisa ett starkare momentum på bostadsmarknaden 2014 än i fjol, jämfört med samma period föregående år. Övriga 22 länder visade på en svagare marknad än 2013.

Fem av de tio starkaste bostadsmarknaderna finns i Europa, enligt Global Property Guide.

Bostadspriserna i Estland steg med närmare 17 procent under första halvåret 2014. Näst högsta prislyftet i Europa stod Irland för. Där gick priserna upp närmare 12 procent. I Storbritannien steg priserna med närmare 10 procent under samma period.

Den starkaste bostadsmarknaden av alla i undersökningen återfinns i Dubai. Där steg priserna med drygt 33 procent under första halvåret 2014. Efterfrågan på bostäder är stark i regionen samtidigt som bostadsbyggandet fortsätter att öka, skriver Global Property Guide. Samtliga priser i texten ovan är inflationsjusterade.

Sverige finns däremot inte med på listan. Enligt Mäklarstatistiks siffror har priserna på bostadsrätter stigit med 1,6 procent (december 2013juni 2014) och priserna på villormed 13,7 procent under samma period. Inflationen har under samma period varit minus 0,2 procent.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.