VD:ar för Twitter, Facebook och Google tar ställning för 302-lagen

Toppcheferna för Twitter, Facebook, och Google har inför ett senatsförhör om Section 230, en lag som skyddar sociala medier från ansvar för användarinlägg, i förväg offentliggjort sina tal om vad ett upphävande av lagen kan medföra. Det skriver CNBC.
Facebooks Mark Zuckerberg
Facebooks Mark Zuckerberg

Enligt Twitters VD Jack Dorsey riskerar indragningen av lagen att förstöra sättet för hur vi kommunicerar online. Han menar att det kommer medföra att bara de bäst finansierade teknikföretagen blir kvar.

Facebooks VD Mark Zuckerberg säger att utan Section 230 kan företagen ställas ansvariga för även de enklaste ändringar. Han menar att lagen behövs, bland annat för att människor ska kunna uttrycka sig fritt även när man inte alltid håller med.

”Yttrandefrihet är centralt för hur vi går framåt tillsammans som ett samhälle. Vi har sett detta i kampen om demokrati runt om i världen och i rörelser som Black Lives Matter och #MeToo”, säger Zuckerberg.

Han anser vidare att staten bör kliva in och reglera teknikföretagen då det inte borde vara deras roll att behöva ta de stora besluten kring skadligt innehåll, privatskydd och dataöverföring.

Googles VD Sundar Pichai framhåller i sitt tal att Section 230 är vad som har gett USA ledarskap inom tekniksektorn.

”Jag vill uppmana kommittén att vara mycket fundersam om alla ändringar i Section 230 och vara mycket medveten om konsekvenserna dessa förändringar kan få för företag och konsumenter”, sade Pichai.