VD:n: ”Om du köper en aktie i SCA får du hela industrin gratis”

Vid köp av aktier i SCA får man hela industrin gratis, säger vd Ulf Larsson i en intervju med Aktiespararna.
VD:n: ”Om du köper en aktie i SCA får du hela industrin gratis” - WEB_INRIKES
Virke som skall bli pappersmassa vid pappersmassaproducenten SCA:s Östrands massafabrik i Timrå. Foto: Fredrik Sandberg / TT

– Om du köper en aktie i SCA så betalar du inte fullt ut för skogstillgången i bolaget. Och hela industrin får du gratis. Så är det just nu, säger Larsson och noterar att skogsindustribolagets värdering av tillgångarna är konservativ.

Sedan april i fjol har SCA-aktien fallit 27 procent.

Vidare uppger Larsson att massapriserna kan ha nått botten efter att ha toppat på 1 500 dollar per ton för ett år sedan.

– Nu har vi möjligen nått en botten. Vi befinner oss på en nivå där många tillverkare inte täcker sina kostnader. Det gör att mycket kapacitet har stängts ned vilket har bidragit till att priserna planat ut. Dessutom har lagren som varit rekordhöga börjat minska, deklarerar Larsson.

Affärsvärlden satte köp på SCA tidigare i juni. Här hittar du hela den analysen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder