Veckans drink från Börsens Bartender: Boardroom Spritz

Styrelsesäsongen är i full gång och kraven i näringslivet på så kallad Corporate Governance bara ökar. Hur ska en enkel, oberoende styrelseledamot egentligen orka hålla ut?
Veckans drink från Börsens Bartender: Boardroom Spritz - boardroom_spritz 1200
Foto: Hans-Olof Öberg

När finanskrisen på nittiotalet bröt ut, kom ledamöter alltjämt undan med »jag har ingen branschkunskap att tala om, utan satt i styrelsen för att lära och därmed är jag inte ansvarig för vår konkurs« – men nu är det andra bullar. Därför lanserar vi något av en energidryck för styrelseledamöter – The Boardroom Spritz – som fungerar ända ut i revisionsutskottet. Kombinationen av vodka, bitter, söt vermouth och Prosecco är litet inspirerad av flera versioner av Negroni – och med den klassikern är det svårt att hamna snett.

Projektet Börsens bartender började som en Twitterdiskussion mellan författaren, ekonomijournalisten och finansanalytikern Hans-Olov Öberg och chefredaktören på Affärsvärlden. Boken är en praktisk och användbar guide för cocktail-intresserade näringslivsmänniskor på flera olika sätt: här får du lära dig grunderna för en lyckad cocktail, vägen till tvättäkta cocktailnörderi och därtill hyllas ett 40-tal näringslivsfenomen.

”Se så, styr på!” Foto: Claudio Bresciani/TT

RECEPT BOARDROOM SPRITZ

• 2 cl Vodka
• 2 cl Bitter – Campari fungerar, men välj Carpano om du kan.
• 2 cl söt Vermouth – vi fortsätter att rekommendera Spriteriets röda (beställsortimentet) men även en Antica Formula fungerar.

Rör alla ingredienser utom bubblet i ett rörglas med is. Sila upp lämplig mängd, gärna i kylt champagneglas. Toppa med proseccon och garnera efter behag med frusen mango och ett tjusigt ananaslöv. Är mötet eniga om detta? Då kör vi!

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.