Veckans drink från Börsens Bartender: Streamer’s Dream – en hyllning till Spotify

Någon sa en gång: "Det Zlatan kan göra med en apelsin, kan Spotify göra med en vinylskiva. Fast över hela världen. Simultant." Och varför inte?
Veckans drink från Börsens Bartender: Streamer’s Dream – en hyllning till Spotify - stremers dream
Foto: Hans-Olov Öberg

Projektet Börsens bartender började som en Twitterdiskussion mellan författaren, ekonomijournalisten och finansanalytikern Hans-Olov Öberg och chefredaktören på Affärsvärlden. Boken är en praktisk och användbar guide för cocktail-intresserade näringslivsmänniskor på flera olika sätt: här får du lära dig grunderna för en lyckad cocktail, vägen till tvättäkta cocktailnörderi och därtill hyllas ett 40-tal näringslivsfenomen.

Den här veckan bjuder Börsens Bartender på drinken Streamer’s Dream – en hyllning till Spotify.

Man kan konstatera att Sveriges välstånd och rykte bland annat beror på entreprenörerna som kom med någonting nytt och fick med sig världen på det, oavsett om snillebolagen så småningom heter Spotify, SKF, Alfa-Laval eller Ericsson. Därför hyllar vi strömningsbolaget med en alldeles egen, välsmakande drink.

RECEPT

  • 4 cl Navy Strength Gin (Vår favorit i denna drink är Falu Gin, som har tydliga toner av citron, men vilken Navy strength som helst gör jobbet.)
  • 2 cl färskpressad citron skapar fräschör
  • 2 cl Grön Chartreuse vars färg lirar väl med …
  • 1 cl Monin Green Banana syrup (eller vanlig simple syrup om banansirapen saknas) och …
  • 3 dash Bitter Truth Celery Bitter (eller Angostura om annan bitter saknas).

Toppa upp med en neutral, torr Tonic för spritzens skull. Skaka allt utom tonicen med is och sila upp i gintonicaglas över färsk is. Toppa upp med tonic och garnera efter behag.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets