Verkstads- och råvarubolag bland förlorarna på börsen

Stockholmsbörsen var ned på onsdagseftermiddagen efter en överlag successiv försämring under handelsdagen.

Flera verkstads- eller råvarubolag fanns bland förlorarna. Europabörserna har utvecklats oregelbundet med viss press från tyska biltillverkaren Daimlers vinstvarning, samtidigt som oro har synts kring det kinesiska lungviruset. Aktierekommendationer fortsatte att röra om i kurslistorna.

Vid 14.40-tiden var det svenska storbolagsindexet OMXS30 ned 0,5 procent till 1.816. Aktier för 9,1 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen.

Essity föll 4 procent efter att i sin kvartalsrapport ha varnat för prissänkningar inom konsumentmjukpapper. Det justerade ebita-resultatet i kvartalet var dock 3 procent högre än Infronts konsensusprognos.

Flera verkstads- eller råvarubolag gick också svagt. Stålbolaget SSAB tappade 2,4 procent medan Volvo, SKF och Electrolux sjönk runt 1,5 procent vardera.

Investors B-aktie var ned marginellt efter investmentbolagets bokslut där utdelningen höjdes från 13 till 14 kronor. Investor har återigen ökat sitt ägande i ABB, vars aktie tillhörde vinnarna med en uppgång på 0,8 procent.

Starkast bland OMXS30-bolagen gick operatören Tele2 som ökade 1,7 procent.

Stora Enso skriver upp värdet av sina skogstillgångar. Aktien var upp 0,4 procent efter beskedet som följer efter liknande besked tidigare i sektorn.

Riskkapitalbolaget EQT steg 1,3 procent med stöd av en köprekommendation från banken Bank of America Merrill Lynch.

Stillfront rusade 16 procent efter att ha förvärvat det amerikanska bolaget Storm8 för en initial köpeskilling om cirka 2,9 miljarder kronor genom en blandning av kontanter och nytryckta aktier.

Enzymatica lyfte 26 procent på First North efter att ha ingått ett sjuårigt exklusivt distributionsavtal i Kina för förkylningssprayen Coldzyme.

Nilörngruppen pressades 17 procent. Bolaget släppte en vinstvarning och presenterade preliminära siffror för det fjärde kvartalet, som var utmanande i framförallt England.

Avanza sjönk 5 procent sedan SEB nedgraderat sin rekommendation till sälj i spåren av tisdagens bokslut.

Midsona avancerade 7 procent efter att Danske Bank tagit upp bevakning med köprekommendation.

Moberg Pharma har låtit en expertgrupp analysera sina fas 3-resultat för Mob-015 vid behandling av nagelsvamp och tror sig ha en lösning på hur de ska uppnå en förbättrad fullständig läkning. En förkortad behandlingstid uppges vara svaret. Aktien rusade upp 31 procent. Till kurstoppen inför studieresultaten avslöjades i december återstår dock omkring en kursdubbling.

Nischbanken Collector fortsatte ned med 4 procent efter tisdagens besked om kreditförluster, nedskrivning och emission.

Sinch har fått se sin rekommendation nedgraderad av Handelsbanken till behåll. Aktien trycktes ned 2,4 procent.

Storytel har fått en höjd riktkurs till 255 kronor från tidigare 170 kronor av Pareto Securities med en bibehållen köprekommendation. Aktien avancerade 4 procent.

Scout Gaming Group tar in totalt cirka 36 miljoner kronor genom två emissioner. Bettingbolaget Enlabs är ett av bolagen som har investerat i Scout Gaming, vars aktie steg 1,1 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets