Viaplay ingår TV-avtal i Nederländerna

Mediebolaget Viaplay Group och det nederländska mediebolaget Talpa Networks har ingått ett linjär-tv-avtal i Nederländerna.
Viaplay ingår TV-avtal i Nederländerna - VIAPLAY
Foto: Lisa Hallgren / SvD / TT

Som ett led i detta kommer Talpas kanal SBS9 att döpas om till Viaplay TV från och med den 5 april, enligt ett pressmeddelande.

Viaplay TV kommer att sända utvalt innehåll från streamingtjänsten Viaplays portfölj av premiumsport. Detta inkluderar bland annat träningsloppet för Japans Grand Prix samt direktsänd fotboll från Premier League.

”Det här partnerskapet kommer att visa upp Viaplays portfölj av premiumsport, som är den mest attraktiva och relevanta i Nederländerna, till en bred publik och ge nya intäktsmöjligheter. Den nya Formel 1-säsongen kör nu för fullt och vi har ett fantastiskt sportår framför oss, så tajmingen kunde inte vara bättre för nederländska fans”, säger Peter Nørrelund, Viaplay Group EVP och Chief Sports & Business Development Officer.

Bolagen kommer att dela på intäkterna från avtalet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.