Viaplays miljardemission övertecknades till 159%

Mediebolaget Viaplay Groups företrädesemission har övertecknats till 159 procent, enligt ett pressmeddelande.
Jørgen Madsen Lindemann, VD på Viaplay.
Jørgen Madsen Lindemann, VD på Viaplay. Foto: Karin Wesslén, TT.

Emissionen tecknades till cirka 94 procent med stöd av teckningsrätter, och därutöver erhölls anmälningar om teckning utan stöd av teckningsrätter på motsvarande cirka 65 procent av de erbjudna aktierna.

Genomförandet av företrädesemissionen är villkorat av att Viaplay Group erhåller full betalning för samtliga aktier av serie B.

”Viaplay Group förväntar sig, i linje med den tidigare kommunicerade tidplanen, att erhålla de återstående betalningarna för företrädesemissionen och den riktade nyemissionen om 3,1 miljarder kronor, samt att alla andra relevanta komponenter i rekapitaliseringsprogrammet kommer att genomföras, den 9 februari 2024”, skriver bolaget.

Viaplay offentliggjorde i början av december sitt förslag om refinansieringsprogram. Det består av en kapitalanskaffning på 4 miljarder kronor, fördelat genom en riktad nyemission på 3,1 miljarder kronor och en företrädesemission på 0,9 miljarder kronor, samt en nedskrivning av befintliga skuldförpliktelser på 2 miljarder kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco