Vice riksbankschefen: Risk för ytterligare kronförsvagning

Det finns en risk för att kronan kommer att försvagas ytterligare. Det sade vice riksbankschef Per Jansson på fredagen, enligt Bloomberg News.

Han sade att kronförsvagningen inte primärt beror på penningpolitiken, men att Riksbankens penningpolitik har spelat “viss” roll för kronans utveckling.

Jansson konstaterade samtidigt att kronan prissätts på en fri marknad.

Han sade också att vi har sett en snabb försämring i ekonomin och att denna försämring är kopplad till en lång global lista. Hans egen bedömning att en räntehöjning inte är en bra idé har stärkts.

Jansson sade vidare att han tycker att det är bra att ha en diskussion om finanspolitik och penningpolitik och hur policymixen ser ut. Riksbanken kan tillföra stimulans om de vill.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här