Virgin Atlantic Airways ansöker om konkursskydd

Flygbolaget Virgin Atlantic Airways har ansökt om konkursskydd för sin verksamhet i USA, som en del i bolagets räddningsplan att tillföras 1,6 miljarder dollar i nytt kapital, vilken aviserades förra månaden.
Virgin Atlantic Airways ansöker om konkursskydd - richard-branson-900
Richard Branson. Foto: Abraham Caro Marin/TT

Det är det andra av Richard Bransons flygbolag som ansöker om konkursskydd till följd av covid-19-pandemin, efter Virgin Australia som ansökte om konkursskydd tidigare i år. Det rapporterar Reuters och The Verge.

Virgin Atlantic Airways ansöker om skydd från kreditgivarna i USA enligt Chapter 15 i den amerikanska konkurslagstiftningen som vilket tillåter en utländsk gäldenär att skydda tillgångar i USA, enligt en domstolsansökan på tisdagen.

Flygbolaget har också lämnat in en ansökan i brittisk domstol som godkänt att bolaget ska hålla möten med berörda kreditgivare som ska rösta om räddningsplanen den 25 augusti.

Virgin Atlantic Airways ägs till 51 procent av Bransons Virgin Group och till 49 procent av det amerikanska flygbolaget Delta Air Lines.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets