VNV Global reser kapital själva till sin fond

Investmentbolaget VNV Global siktar på att resa kapital för sin fond framförallt för egen maskin utan någon specifik partner. Arbetet med att sätta upp fonden är redan igång. Det uppger VD Per Brilioth i en kommentar till Finwire.
VNV Globals VD Per Brilioth.
VNV Globals VD Per Brilioth.

På en fråga om fonden kan vara på plats redan under det första halvåret svarar VNV Global-chefen följande.

”Det förberedande arbetet med att sätta upp fonden är redan igång men det är svårt att säga när fonden kommer vara på plats. Man behöver dessutom söka flertalet tillstånd som gör det svårt att säga när fonden kommer vara klar. Någon exakt tidsram är därför inte satt”.

Någon storlek på fonden har inte beslutats.

”VNV är redan en av de ledande spelarna i vår del av kapitalmarknaden och fonden är bara ett annat sätt att finansiera unga tillväxtbolag. Ambitionen är att fortsätta vara ledande i vårt segment men någon exakt storlek på fonden har vi inte satt”, säger VD Per Brilioth.

Kommer ni att arbeta ihop med någon partner för detta eller kommer ni helt och hållet att resa kapitalet själva?

”Avsikten är att primärt resa kapitalet på egen hand”, uppger Brilioth.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder