Volati förvärvar Duschprodukter

Industribolaget Volati har förvärvat samtliga aktier i Duschprodukter Sweden. Förvärvet är ett tilläggsförvärv till Salix Group och affärsenheten Habo Gruppen. Bolaget omsatte 100 miljoner kronor under 2020 med närvaro i Norden och Baltikum. Det framgår av ett pressmeddelande.
Mårten Andersson, VD, Volati.
Mårten Andersson, VD, Volati.
Förvärvet av Duschprodukter Sweden är Volatis andra tilläggsförvärv under 2021. Tilläggsförvärv till befintliga affärsenheter och affärsområden är en viktig del i Volatis strategi för att skapa långsiktig värdetillväxt.

”Volati utvärderar löpande ett stort antal potentiella förvärvskandidater, inte minst med inriktning på värdeskapande tilläggsförvärv till befintliga affärsenheter. I Duschprodukter förvärvar vi ett välskött bolag med god lönsamhet och en stark marknadsposition i sin nisch”, säger Håkan Karlström, affärsområdeschef för Salix Group.

Duschprodukter har huvudkontor i Kungälv med dotterbolag i de baltiska länderna och är en leverantör av badrumsprodukter till den nordiska och baltiska marknaden. Företaget utvecklar och marknadsför tillbehör och inredningsprodukter inom badrum.

Finansiering sker genom Volatis befintliga kreditfaciliteter och bolaget kommer att konsolideras från mars 2021. Förvärvet bedöms inte ha någon väsentlig effekt på Volatis resultat under 2021.