Volati förvärvar Mafi som omsätter 325 miljoner kronor

Industribolaget Volati förvärvar samtliga aktier i Mafi Group, som är en leverantör av infästningslösningar för till exempel telekomutrustning och solpaneler. Det framgår av ett pressmeddelande.
Andreas Stenbäck, VD på Volati.
Andreas Stenbäck, VD på Volati.
Mafi kompletterar verksamheten inom Scanmast väl, och genom dessa två bolag har Volati skapat en stark position inom lösningar för kritisk infrastruktur. Mafi omsätter 325 miljoner kronor och har en lönsamhet i linje med Volati som helhet. Mafi och Scanmast kommer fortsätta möta marknaden som två bolag.

Mafi är ett entreprenörsdrivet bolag med 50 anställda som uppvisat stark tillväxt de senaste åren. Bolaget grundades 1992 med säte i Mora och utöver Sverige finns det representerat i USA, Kina och Kenya.

Finansieringen sker genom Volatis befintliga kreditfaciliteter och förvärvet sker med omedelbart tillträde till aktierna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.