Volvo Cars har förhoppningar att komma överens med Bilia

Volvo Cars hoppas kunna komma överens med bilhandlaren Bilia efter att oväntat ha sagt upp återförsäljaravtalet i november. Det uppger vd Håkan Samuelsson till Dagens industri.
Volvo Cars har förhoppningar att komma överens med Bilia - hakan-samuelsson-700_binary_6964048.jpg
Bilia-aktien föll 25% på det uppsagda avtalet. Volvo Cars höll tyst om sitt beslut. Nu öppnar Samuelsson upp och förklarar varför man agerade som man gjorde.

”Biliakontraktet har vi sagt upp för vi tycker inte så som vi jobbar tillsammans med Bilia i dag är i enlighet med det nya. I och med att de är en så stor aktör i Sverige vill vi prata vidare med Bilia om hur vi ska jobba tillsammans. Och då har vi gjort på det här formella sättet”, säger han och fortsätter.

”Jag har goda förhoppningar om att vi ska kunna komma överens. Verksamheten fungerar som vanligt under uppsägningstiden, men jag tror det är bra att ha en deadline. Då måste vi vara färdiga kring hur vi ska jobba ihop”.

Bilia stiger 2,3% på Di-artikeln. Största ägare i Bilia är Mats Qviberg och familj samt Qvibergs investmentbolag Öresund.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco