Volvo Cars siktar på notering på Stockholmsbörsen – vill dra in 25 miljarder kronor

Biltillverkaren Volvo Cars avser att notera sina aktier på Nasdaq Stockholm innan årsskiftet. Det framgår av ett pressmeddelande.
Volvo Cars VD Håkan Samuelsson.
Volvo Cars VD Håkan Samuelsson.
I noteringen planerar Volvo att ta in 25 miljarder kronor och vidare har bolagets huvudägare flaggat för att delförsälja aktier vid noteringen. Bolagets svenska institutionella ägare, AMF och Folksam, har för avsikt att kvarstå som aktieägare efter noteringen.

”Vi har stöttat omställningen och tillväxten av detta ikoniska svenska varumärke under en period av förändring som saknar motstycke i vår industri. Volvo Cars har under det senaste decenniet ställt om till att bli en av världens snabbast växande biltillverkare. Vi kommer fortsätta stödja Volvo Cars som majoritetsägare i den här pågående globala framgångssagan”, kommenterar styrelseordförande Eric Li.

Även Volvo Cars vd Håkan Samuelsson uttalar sig:

”Beslutet att gå vidare med en börsnotering kommer att bidra till att stärka vårt varumärke och påskynda vår omställning – mot fullständig elektrifiering, direkta kundrelationer och nästa nivå av säkerhet. Detta kommer att positionera bolaget för att kunna leverera fortsatt växande volymer, intäkter och lönsamhet.”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.