Volvo får rekordorder på 100 ellastbilar

Fordonstillverkaren Volvo har fått en rekordorder på ellastbilar som ska levereras till frakt- och logistikföretaget DFDS. Det handlar om 100 stycken Volvo FM Electric-lastbilar, enligt ett pressmeddelande.
Volvo FM Electric.
Volvo FM Electric. Foto: Volvo
Det är den största beställningen av Volvos eldrivna lastbilar hittills och en av de största i världen på tunga, helelektriska lastbilar.

”Det här är en viktig milstolpe på vår väg mot fossilfria transporter och jag är väldigt stolt över det partnerskap vi har med DFDS. Tillsammans visar vi att tunga, eldrivna lastbilstransporter är möjliga här och nu. Jag tror att detta uppmuntrar många fler att ta det första steget på sin elektrifieringsresa”, säger Roger Alm, vd Volvo Lastvagnar.

De första leveranserna sker under fjärde kvartalet 2022 och resten under 2023. Ellastbilarna ska användas både för kortare och längre transporter i Europa. Volvo FM Electric kan fulladdad köra upp till 300 kilometer.

Volvo Lastvagnar har som mål att eldrivna lastbilar ska stå för hälften av dess globala försäljning 2030.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets