Volvos rekordorder växer med ytterligare 25 ellastbilar

Danska DFDS, som är stora inom sjöfrakt och logistik i norra Europa, har gjort en tilläggsbeställning på ytterligare 25 tunga helelektriska FM Electric-lastbilar från Volvo Lastvagnar.
Volvo

Det innebär att DFDS utökar sin rekordorder med Volvo till totalt 125 eldrivna lastbilar, enligt ett pressmeddelande.

”DFDS har återigen bevisat sitt förtroende för vårt samarbete och vår teknik med den här ordern. Vi är väldigt glada och stolta över att det så tydligt börjar bli en konkurrensfördel för transportörer att erbjuda eldrivna, hållbara transporter. Det är väldigt positivt för Volvo, för våra kunder och för miljön”, säger Roger Alm, vd Volvo Lastvagnar.

Volvo ska börja göra sina leveranser under fjärde kvartalet 2022. DFDS avser att använda lastbilarna för transporter i norra Europa.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.