Wells Fargo intar en hårdlandning i USA som sitt basscenario 

Storbanken Wells Fargo räknar med en hårdlandning för den amerikanska ekonomin som sitt basscenario. Nedgången kommer drivas av aktiemarknaden, som enligt banken är i en ond cirkel. Det skriver Bloomberg News.
Wells Fargo intar en hårdlandning i USA som sitt basscenario  - Earns Wells Fargo
Foto; AP Photo/Matt Rourke/TT
Banken tror att amerikanska hushåll kan tappa runt 6 biljoner dollar i tillgångar under det andra kvartalet i samband med att marknaden går ned.

”Investerarna erkänner, men uppskattar enligt vår mening inte fullt ut, den amerikanska konsumentens exponering mot aktier”, säger analytiker på banken.

Samtidigt säger Wells Fargo att centralbanken Federal Reserve har målat in sig i ett hörn genom att ha kvar sina kvantitativa lättnader ända in till mars 2022.

Vidare skriver bankens analytiker att aktiemarknaden troligtvis kommer bottna när höjningarna från Fed har börjat avta. Men för att det ska hända måste arbetslösheten stiga, vilket enligt analytikerna är långt borta.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets