William Ackmans hedgefond har sålt hela sitt innehav i Netflix

Amerikanska investeraren William Ackmans hedgefond Pershing Square sålde hela sitt innehav i streamingjätten Netflix under onsdagen.
William Ackmans hedgefond har sålt hela sitt innehav i Netflix - Netflix
Foto: AP Photo/Jenny Kane/TT

”Netflix verksamhet är i grunden enkel att förstå, men mot bakgrund av den senaste tidens händelser har vi förlorat förtroendet för vår förmåga att förutsäga företagets framtidsutsikter med tillräcklig säkerhet”, skriver Ackman i ett brev till sina aktieägare.

Under tisdagskvällen släppte Netflix sin rapport för det senaste kvartalet, där det framgick att man börjat förlora prenumeranter. Det fick aktien att rasa drygt 35%  på börsen under onsdagshandeln i USA.

Pershing Square meddelade i januari i år att de köpt 3,1 miljoner aktier i Netflix. I samband med transaktionen sade Ackman att Netflix hade en attraktiv värdering, och att han var glad över att marknaden gett fonden en fin investeringsmöjlighet.

Avyttringen av Netflix-innehavet tyngde fondens avkastning med fyra procentenheter och man gjorde en förlust på ungefär 400 miljoner dollar, enligt Wall Street Journal. Den totala utvecklingen hittills i år för fonden är cirka -2%.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.