Yahoo stiger i förhandeln inför Alibabanotering

Handeln på Wall Street väntas inleda uppåt på fredag, i linje med den globala utvecklingen på börserna. Ett skotskt "nej" har spridit en lättnad som ringar på vatten. Samtidigt kan amerikanarna se framemot en av världens största börsnoteringar i dag.

S&P 500-terminen är klockan 14.55 0,4 procent över fair value och Nasdaq 100-terminen är också 0,4 procent över.

På fredagen infaller Triple Witching, vilket innebär att marknaden kan vara lite volatil. Triple Witching innebär att inlösen av kontrakten för terminer, optioner och index sker på samma dag. Händelsen, även kallad Freaky friday, inträffar fyra gånger per år.

Skottarna valde alltså Storbritannien framför självständighet, vilket lyfte bort en stor osäkerhet från de finansiella marknaderna. Valresultatet har lyft pundet, samtidigt som det på obligationsmarknaderna synts viss ränteuppgång.

E-handelsjätten Alibaba ska in på NYSE i dag. Bolaget ska noteras för 68 dollar per aktie, vilket gör att den kinesiska firman står för världens största börsnotering. Yahoo, storägare i Alibaba, har avancerat med flera procent under förhandeln.

Dresser-Rand rusar med över 10 procent under förhandeln på nyheterna om att Sulzer pratat transaktion med bolaget, men också på rykten om att även Siemens är intresserat av köp.

Ännu en kursrusare är Concur Technologies, som kommer att snappas upp av SAP. Affären är värderad till 8,3 miljarder dollar, och Concur stiger med närmare 20 procent under förhandeln.

Bland övriga nyheter har Apples nya Iphone 6 lanserats globalt under fredagen, och Oracles vd Larry Ellison har tackat för sig. Oracle tappar närmare tre procent innan ordinarie handel.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG