Zalandos första börsmånadblev en ordentlig besvikelse

Den 1 oktober i år gjorde e-handelsbolaget Zalando entré på Frankfurtbörsen. Den första månadens handel har aktien straffats hårt. Huvudägaren Kinnevik har klarat sig bättre.

I fredags stängde modesajten Zalandos aktie på knappt 18,3 euro. Det är drygt 15 procent lägre än introduktionskursen 21,50 euro.

Zalando noterades onsdagen den 1 oktober. Dagen därpå noterades även Rocket Internet till introduktionskursen 42,50 euro. I fredags stängde den aktien på samma nivå. Under måndagen föll dock Rocket Internet med drygt 2,5 procent till 41,40 euro.

Kinnevik äger 32 procent av Zalando och cirka 14 procent i Rocket internet. Värdet på Kinneviks post i Zalando uppgick vid introduktionen till 15,5 miljarder kronor. I dagsläget är det knappt 13,2 miljarder kronor.

Den senaste månaden har Kinnevik backat med knappt 1 procent. Klockan 16.30 på måndagen stod aktien i drygt 236 kronor, upp närmare 1 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco