Zlatan får sällskap av världens dyraste spelare

Zlatan Ibrahimovic har fått en ny spelarkollega i Manchester United. Värvningen av Paul Pogba från Juventus är den dyraste spelarövergången i fotbollshistorien.

När Alan Shearer gick från Blackburn till Newcastle 1996 sedan var han den ditintills dyraste värvningen i världen. Priset: 15 miljoner pund.

Runt 20 år senare heter världens dyraste fotbollspelare Paul Pogba. Manchester United har bekräftat övergången som uppgår till 93,5 miljoner pund, motsvarande drygt 1 040 miljoner kronor i dagens penningvärde. Den franske 23-åringen har skrivit på ett femårskontrakt med med option på ytterligare ett år.

Där blir han lagkamrat med svenska fotbollsproffset Zlatan Ibrahimovic, en affär som offentliggjordes den 30 juni tidigare i år.

MTG-ägda Viasat äger sändningsrättigheterna till brittiska Premier League i Sverige.

Fotbollsvärldens dyraste spelarövergångar

Samtliga siffror i miljoner pund.

1. Paul Pogba
Juventus till Manchester United – 93,5

2. Gareth Bale
Tottenham till Real Madrid – 85,3

3. Cristiano Ronaldo 
Manchester United till Real Madrid – 80

4. Gonzalo Higuain 
Napoli till Juventus – 75,3

5. Neymar
Santos till Barcelona – 73,7

6. Luis Suarez 
Liverpool till Barcelona – 65

7. James Rodriguez 
Monaco till Real Madrid – 63

8. Angel Di Maria 
Real Madrid till Man Utd – 59,7

9. Kaka
AC Milan till Real Madrid – 59

10. Edinson Cavani 
Napoli till PSG – 55

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här