Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Barclays faller på börsen efter vd-utredning kring Epstein

2020-02-13 10:36
Foto: All over press

Barclays aktie dök med 3 procent i Londonbörsens öppning på torsdagen efter att banken i samband med delårspresentationen av resultatet som kom in i linje med förväntan också meddelat att finansinspektionen FCA utreder vd Jes Staleys kontakter med den ökände finansmannen Jeffrey Epstein.

Resultaten kom i princip in i linje med förväntningarna och flera analytiker var eniga om att det föga smickrande sammanhang Jes Staley satt sig i genom sina kontakter med Jeffrey Epstein, som anklagats för pedofili och för att ha medverkat till människohandel där minderåriga flickor utnyttjades systematiskt.

Läs mer: Barclays vd utreds för Jeffrey Epstein-koppling

Jes Staley, som tidigare gjort avbön i fråga om sin relation med Jeffrey Epstein, upprepade denna vid rapportkonferensen på torsdagen.

"Det är ingen hemlighet att jag kände honom. Jag har varit väldigt transparent med banken om detta ända sedan 2015 och aldrig försökt dölja något, vilket också styrelsen intygar", sade han.

Det är dock inte första gången som Jes Staleys beteende utreds av FCA sedan han blev vd för Barclays för fyra år sedan. I fjol fick han böter för att ha försökt avslöja och komma åt en visselblåsare i banken.

Barclays styrelse har trots detta upprepat sitt förtroende för Jes Staley under morgonen och rekommenderat att han väljs om för en ny mandatperiod som styrelseledamot.

En stor skara personer har konstaterats haft band till Jeffrey Epstein genom åren, en skara där president Donald Trump, ex-president Bill Clinton, Microsoft-grundaren Bill Gates, Prins Andrew och Victorias Secret-ägaren Les Wexner är några av de mest namnkunniga.

Jeffrey Epstein hittades död i sin häktescell i augusti i fjol. Dödsfallsutredare har dragit slutsatsen att han tog sitt eget liv.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom