Vi upplever för tillfället problem med vår inloggningstjänst, allt material är för tillfället upplåst
Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Börsplus: Säkra hem vinsten i spelkoncernen

2020-02-26 14:14
Stillfront Foto: Stillfront

Det är inte svårt att se fortsatt uppsida i aktien, men Börsplus väljer att säkra hem vinsten efter en stark kursuppgång.

Spelkoncernen Stillfront fortsätter sin förvärvsresa. Bolaget köpte för en månad sedan amerikanska Storm8 för 2,9 miljarder kronor motsvarande sju gånger rörelsevinsten. Det skriver Börsplus i en analys på onsdagen där de ställer sig frågan om Stillfront kan bli en förvärvsmaskin likt Embracer.

"Stillfront har de senaste åren gjort en rad värdeskapande förvärv. Värderingen sticker inte ut som hög och chansen att Stillfront kan upprepa förvärvstricket framöver är god. En nyckelfråga är som sagt den ganska svårbedöma livslängden på spelen, även om bolaget hävdar att den är lång i många fall. Frågan är också om de superhöga marginalerna för Storm8 är här för att stanna. Det är inte svårt att se fortsatt uppsida i aktien, men efter en stark uppgång väljer vi att säkra hem vinsten. Risknivå är trots allt högre efter förvärvet. Rådet blir neutral", skriver Börsplus i sin slutsats.

Börsplus gav sitt köpråd för Stillfront i juni i fjol.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom