Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Dagens nya köpråd

2019-09-11 14:23
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Såväl ett takboxbolag, som ett streamingbolag, en aluminiumproducent, och ett vindkraftsbolag får nya köprekommendationer på onsdagen.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Thule till köp från behåll. Riktkursen 220 kronor kvarstår. Det framgår av ett marknadsbrev.

Sammanfattningsvis räknar Pareto med att Thules tillväxt återhämtar sig under andra halvåret i år och ser potential för betydande marginalförbättring 2020 och 2021.

Vidare har den svaga kursutvecklingen för Thule på sistone skapat en attraktiv ingångspunkt, heter det i analysen.

Thules senaste stängningskurs ligger på 190:80 kronor.

Läs mer: Pareto: Köpläge i takboxproducenten

DNB Markets inleder bevakning av streamingbolaget Nent, som knoppades av från MTG tidigare i år, med en köprekommendation och riktkursen 280 kronor. Det framgår av en analys som släpptes på tisdagskvällen.

Aktien i Nent stängde på 236 kronor på tisdagen.

Läs mer: DNB: Streamingbolaget tar fler marknadsandelar - köp

Goldman Sachs höjer sin rekommendation för Norsk Hydro till köp från neutral. Riktkursen höjs till 40 från 30:50 norska kronor. Det framgår av Bloomberg.

Investmentbanken UBS höjer sin rekommendation för det danska vindkraftsföretaget Vestas till köp från tidigare neutral. Riktkursen sänks dock samtidigt från 610 till 585 danska kronor. Det framgår av Dow Jones Newswires.

Vestas aktie har på onsdagen stigit 3,6 procent till drygt 551 danska kronor.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom