Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Detta ligger bakom kursraset i Embracer

2019-10-31 13:47
Embracers vd och grundare Lars Wingefors. Foto: THQ

Embracer hade strax före klockan 14 fallit med 13 procent till 66:70 kronor på torsdagen.

Den brittiska analysfirman The Analyst har inlett bevakning av gamingbolaget Embracer med rekommendationen "short", det vill säga blanka, med en riktkurs om 30 kronor på två års sikt.

Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

The Analyst har farhågor ("concerns") vad gäller Embracers kassaflödesgenerering, redovisning och bolagets förvärv. Avseende den första punkten bedömer firman att det fria kassaflödet har uppgått till sammanlagt -228 miljoner kronor sedan 2015.

En annan av huvudpunkterna i analysen är att bolaget inte blivit tillräckligt granskat av investerarna och att aktien är något av en favorit bland de lokala, alltså svenska, aktörerna.

"Aktien befinner sig på bubbelnivåer med en värdering på 2,2 miljarder euro för ett bolag som gjorde mindre än 20 miljoner euro i vinst före förvärvsaccelerationen, som är kassaflödesnegativt (före M&A), och som i hög grad är beroende av ytterligare förvärv och finansiering för att motivera den uppskruvade aktiekursen", heter det i analysen.

Firman kommer fram till en värdering om cirka 9 miljarder, att ställa mot knappt 24 miljarder innan dagens kursfall på cirka 14 procent.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom