Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

DI utfärdar bubbelvarning för Creades

2020-01-16 08:16
Foto: All over press

Investmentbolag Creades får en bubbelvarning utfärdad av Dagens industri i samband med att aktien handlas till en rekordpremie på över 30 procent.


Premien, som uppstod när inlösenprogrammet skrotades till förmån för utdelningar 2016, har under fjolåret utvidgats rejält i samband med att aktien nästan fördubblades i värde. Samtidigt varnade bolagets vd John Hedberg i senaste rapporten om tuffare tider framöver vilket kan skaka om Creades-aktien ordentligt om profetian infrias, menar Di.

”Creades-bubblan kommer att behöva desarmeras. Antingen sker det snabbt och skoningslöst – när väl substanspremier rättar till sig kan det ske abrupt och med full kraft – eller så blir det en mer utdragen historia där substansvärdet måste växa in i värderingen. Får John Hedberg rätt om en mer turbulent marknad lär värderingen normaliseras utan pardon. Oavsett vilket så är avkastningspotentialen på sex till tolv månaders sikt mager”, skriver Di.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom