Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

EQT uppges överväga att sälja eller börsnotera Lima

2020-01-28 08:38
Christian Sinding, vd för EQT. Foto: EQT

Riskkapitalbolaget EQT överväger att göra sig av med medicinteknikbolaget Lima i en affär som kan vara värd så mycket som en miljard euro, motsvarande 10,6 miljarder kronor. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Alternativen är både en försäljning så väl som en listning av Lima. EQT har tagit hjälp av Morgan Stanley för att bestämma vilken väg att gå och processen befinner sig ett tidigt skede, enligt källorna. Både EQT och investmentbanken avböjer att kommentera.

EQT förvärvade Lima 2016 och företaget tillverkar ortopediska implantat för knä och höftled.

Verksamheten har 900 anställda och går med förlust, baserat på de senaste nio månaderna av 2019. Resultatet är minus 14,1 miljoner på ökade intäkter till 163,3 miljoner euro för perioden. Samma resultat vid föregående år var minus 20 miljoner euro, enligt hemsidan.

Under det senaste året har riskkapitalbolagen varit involverade i hälsovårdsrelaterade affärer för cirka 50 miljarder dollar.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom