EU ryter till mot Boris Johnson

Premiärminister Boris Johnson lägger skulden för de misslyckade brexitsamtalen på EU, skriver EU:s permanente rådsordförande Donald Tusk i ett ilsket twitterinlägg riktat mot Storbritanniens ledare.
EU ryter till mot Boris Johnson - boris-johnson-700_binary_6970356.jpg

“Det här handlar inte om att vinna något korkat skuldspel (blame game)”, skriver han på Twitter.

“Europas och UK:s framtid är vad som står på spel, liksom vårt folks säkerhet och intressen. Du vill inte ha ett avtal, du vill inte ha en förlängning, du vill inte ha ett återkallande, quo vadis? (vart går du)”, fortsätter han.

Uppgifter från ett telefonsamtal mellan Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Johnson har spätt på irritationen i det brittiska parlamentet.

Brexitplanen är dömd att misslyckas utan kompromisser om den irländska gränsen, ska Merkel enligt en brittisk källa ha sagt till Johnson.

Johnsons plan är “överväldigande osannolik” att lyckas om han inte slutar motsätta sig att låta Nordirland, som tillhör Storbritannien, att vara kvar i EU:s tullunion, sade Merkel enligt källan.

Labour har kallat det ett “cyniskt försök att sabotera förhandlingarna”, skriver BBC, som rapporterar att Johnsons kansli nu tror att samtalen om brexit är “nära att falla samman”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience