Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

EU ryter till mot Boris Johnson

2019-10-08 13:37
Boris Johnson. Foto: Jessica Taylor/House of Commons via AP/TT

Premiärminister Boris Johnson lägger skulden för de misslyckade brexitsamtalen på EU, skriver EU:s permanente rådsordförande Donald Tusk i ett ilsket twitterinlägg riktat mot Storbritanniens ledare.

"Det här handlar inte om att vinna något korkat skuldspel (blame game)", skriver han på Twitter.

"Europas och UK:s framtid är vad som står på spel, liksom vårt folks säkerhet och intressen. Du vill inte ha ett avtal, du vill inte ha en förlängning, du vill inte ha ett återkallande, quo vadis? (vart går du)", fortsätter han.

Uppgifter från ett telefonsamtal mellan Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Johnson har spätt på irritationen i det brittiska parlamentet.

Brexitplanen är dömd att misslyckas utan kompromisser om den irländska gränsen, ska Merkel enligt en brittisk källa ha sagt till Johnson.

Johnsons plan är "överväldigande osannolik" att lyckas om han inte slutar motsätta sig att låta Nordirland, som tillhör Storbritannien, att vara kvar i EU:s tullunion, sade Merkel enligt källan.

Labour har kallat det ett "cyniskt försök att sabotera förhandlingarna", skriver BBC, som rapporterar att Johnsons kansli nu tror att samtalen om brexit är "nära att falla samman".

Affärsvärlden TT

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom