Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Före detta Arcam-vd tar över rodret på Ovzon

2019-05-06 08:16

Satellitbolaget Ovzon har utsett Magnus René till ny vd.

Ovzons grundare och nuvarande vd Per Wahlberg kommer att fortsätta inom bolaget som vice vd med ansvar för innovation och affärsutveckling.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Magnus René har varit styrelseledamot för Ovzon sedan noteringen i maj 2018. Han har en bakgrund inom den internationella teknologinäringen, senast som vd för Arcam under åren 2001-2018. Arcam köptes ut från börsen av GE år 2017.

Magnus René kommer som vd att bidra till att säkerställa industrialiseringen av Ovzons erbjudande samt optimera organisationen för stöd av affärsplanen, heter det.

För en tid sedan meddelades att Ovzon har påbörjat en ansökan om notering på Nasdaq Stockholms huvudmarknad.

Magnus René bor i Boston sedan 2015 och kommer att förbli baserad där. Han kommer även att fortsätta som styrelseledamot. Magnus Renés uppdrag är initialt 18 månader långt.

Ovzons grundare Per Wahlberg har varit vd sedan företagets start för över tolv år sedan.

"Per Wahlberg och styrelsen i Ovzon har gemensamt kommit överens om förändringarna och när företaget nu går in i en ny fas kommer denna förändring innebära att Per kan koncentrera sin tid på det han tycker mest om och vad som är hans styrka, dvs affärsutveckling och innovation", är budskapet.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom