Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Grus i handelsavtalen bromsar upp USA-terminerna

2019-12-13 15:19
Foto: Wang Ying/TT

Terminerna för New York-börserna tappade en del av sin uppåtriktade kraft på fredagseftermiddagen. Tydligt bidragande till det var Kina, som enligt tv-kanalen CNBC är fortsatt skeptiskt till att införa ett så kallat "hårt mål" vad gäller omfattningen av köp av jordbruksprodukter från USA.

Vid 14.45-tiden noterades terminerna för Dow Jones industriindex och S&P 500 upp med 0,3 procent vardera medan Nasdaq 100-terminen steg 0,4 procent. Tidigare under eftermiddagen steg S&P-terminen drygt en halv procent.

Inför öppningen kom makrostatistik som visade att de amerikanska importpriserna i november steg med 0,2 procent jämfört med månaden före. Ökningen var i linje med vad analytikerna räknat med. Även detaljhandeln i USA steg i november med 0,02 procent jämfört med månaden före, vilket var svagare än väntat - enligt Bloomberg News sammanställning väntades en ökning på 0,5 procent.

Kinas handelsdepartement väntades klockan 15.30 svensk tid på fredagen hålla en pressträff om de pågående handelssamtalen med USA, enligt flera internationella medier.

Bland enskilda aktier i förhandeln steg biometribolaget Synaptics, sedan Susquehanna skrivit att gårdagens rapport från Broadcom antydde att Synaptics vunnit ett kontrakt hos Apple.

Auktionsföretaget Etsy har tagits upp till bevakning av Suntrust Robinson Humphrey med en köprekommendation, vilket bidrog till att aktien lyfte ett par procent i handeln före öppning.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom