Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Itab om Amazons kassalösa butik: Det känns positivt

2018-01-24 13:57
Ulf Rostedt, vd vid Itab Shop Concept. Foto: Itab

Kameror läser av hur kunderna rör sig i butiken och tar sedan betalt när kunden lämnar butiken.  Kassaapparaten är bortrationaliserad. En konkurrent till Itab Shop concept? Inte enligt Itabledningen.

- Det känns positivt med Amazon och deras satsningar. Vi konkurrerar inte, Amazon däremot konkurrerar med flera av våra kunder. Detta driver utveckling, säger Ulf Rostedt, vd vid Jönköpingsföretaget Itab Shop Concept till Affärsvärlden.

I mitten av förra året stod det klart att det amerikanska företaget Amazon köpt den amerikanska livsmedelskedjan Whole foods i en affär som gick loss på närmare 14 miljarder dollar.

Vd:n vid svenska Itab Shop Concept, Ulf Rostedt, som utvecklar system för butiker för självskanning och metoder för att helt bli av med kassorna, är inte förvånad.

Itabs kommande produkt inom området bygger på ett system kallat Airflow Pick&Go.

- Där flyttas teknologi från vårt självutcheckningssystem Easyflow ut i butik, och innebär att när konsumenten plockar varan i butik registreras den. Varan registreras som inköp direkt när man tar den från hyllan. Airflow och Amazon Go har mycket gemensamt, säger Ulf Rostedt till Affärsvärlden.

Calle Froste

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom