Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Nedgång väntas på börsen

2019-06-26 08:48
Foto: Stina Stjernkvist/TT

Stockholmsbörsen väntas inleda onsdagen svagt nedåt i spåren av USA-börserna efter Fed-chefen Jerome Powells uttalande på tisdagskvällen om dämpande förväntningar på en eventuellt kommande räntesänkning.

Vid 8.40-tiden var terminerna för tyska DAX och franska CAC 40-indexet ned 0,3 procent. IG:s förhandel indikerade samtidigt en nedgång för Stockholmsbörsens OMX30-index på 0,4 procent.

De ledande New York-börserna backade på tisdagen efter att Fed-chefen Jerome Powell varnat för ökade ekonomiska risker i sitt tal under kvällen. De ledande indexen backade mellan 0,7 och 1,5 procent. Även de amerikanska marknadsräntorna sjönk efter Fed-chefens uttalande men återhämtade sig något under natten. Dollarn stärktes mot både euro och yen under natten.

Även i Asien var utvecklingen överlag negativ på onsdagsmorgonen.

På bolagsfronten redovisade klädbolaget Kappahl ett rörelseresultat på 6 miljoner kronor för det tredje kvartalet (mars-maj) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019, att jämföra med 121 miljoner i samma period föregående år.

"Försäljningsmässigt har det tredje kvartalet varit en besvikelse, bortsett från Polen som fortsatt utvecklas mycket bra. Kappahl har haft ett för svagt erbjudande på de nordiska marknaderna då vårt damerbjudande inte varit tillräckligt attraktivt. Vi har helt enkelt inte varit tillräckligt relevanta för vår viktiga damkund", skriver vd:n Elisabeth Peregi i rapporten.

Även sektorkollegan RNB visade korten på onsdagen och redovisade ett resultat efter skatt på -27 miljoner kronor för det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret (3).

Klädbolaget Wesc meddelade på tisdagskvällen att bolaget har likviditetsbrist och är i behov av rörelsekapital. Bolaget beräknar att rörelsekapitalet kommer att räcka till slutet på augusti och att bolaget värderar ett antal potentiella lösningar.

Det Investoranknutna riskkapitalbolaget EQT siktar på en börsnotering i september. EQT hoppas på en värdering om 7 miljarder euro. Det rapporterar den danska tidningen Børsen.

Nordea har två obligationsfonder som är så pass dyra att kunderna bör förvänta sig att förlora pengar på placeringar i dessa produkter, skriver danska Jyllandsposten. Detta i spåren av gårdagens nyheter om att Danske Bank gjort bedömningen att Finanstilsynet kommer att ge allvarlig kritik för att sparprodukten Flexinvest Fri rekommenderats, trots att den haft negativ förväntad avkastning.

Bland morgonens rekommendationer har Jefferies höjt Skogsbolaget Billerud Korsnäs riktkurs till 134 kronor från tidigare 110 och rekommendationen behåll upprepas. Aktien stängde på tisdagen strax under 121 kronor.

JP Morgan har inlett bevakning av Securitas med rekommendationen undervikt med riktkursen 145 kronor. Aktien stängde omkring 165 kronor på tisdagen.

På onsdagens makroagenda väntas en rad amerikansk statistik på eftermiddagen svensk tid. Bland annat grossistlager och handelsbalans.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom