Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Ny besvikelse från cannabisbolaget - aktien faller i förhandeln

2020-02-13 14:03
Foto: Richard Vogel/TT

Aurora Cannabis rapport för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2019/2020 kom in sämre än väntat på torsdagen. Det innebar ännu en prick i protokollet för en av storspelarna i den nyfödda marijuanabranschen.

Andra kvartalet slutade med 56 miljoner kanadensiska dollar i nettointäkter, mot förväntningar på 62 miljoner enligt Bloombergs konsensusestimat inför rapporten.

Dessutom var marginalen klart lägre än förväntat: 44 procent mot 54 procent. Exakt hur stor förlusten är framgår dock inte av rapporten, men väntat inför redogörelsen var ett minus på omkring 1 miljard kanadensiska dollar i delåret.

Den totala leveransvolymen, 9.501 kilo, var dock en ökning med 36 procent jämfört med samma kvartal under fjolåret. Produktionsvolymen var nästan 31.000 kilo. Det var lägre än fjolårets jämförbara volym på över 41.000 kilo.

Prognoserna för det kommande kvartalet upprepades. Aurora spår att cannabisintäkterna kommer att påverkas av tidigare påtalade branschutmaningar. Därför spås ingen större intäktsökning jämfört med det nu rapporterade kvartalet.

Aurora Cannabis aktie sjönk med omkring 3 procent i den amerikanska förhandeln på torsdagen. Det senaste året har aktien rasat över 70 procent.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom