Ny miljonaffär för Altor-ägda Northstar

Batteritillverkaren Northstar, ägt av det svenska riskkapitalbolaget Altor, har landat ett nytt avtal med lastbilstillverkaren Daimler om att förse samtliga Daimlerverkstäder i Europa, Afrika, Asien och Latinamerika med batteriövervakningssystemet ACE.
Ny miljonaffär för Altor-ägda Northstar - daimler-mercedes-700_binary_6954326.jpg

Northstar levererar sedan 2016 batterier till Daimler i USA. Detta samarbete har nu även inletts i Europa, vilket innebär att alla nyproducerade Mercedeslastbilar kommer att utrustas med Northstarbatterier försedda med ACE som gör att verkstäderna kan kontrollera batterierna trådlöst.

Inledningsvis kommer 30 000 till 40 000 nyproducerade lastbilar om året att utrustas med minst två batterier per lastbil, vilket väntas öka framöver.

TT har beräknat värdet på affären till minst 18 miljoner dollar (167 miljoner kronor) om året.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.