Vi upplever för tillfället problem med vår inloggningstjänst, allt material är för tillfället upplåst
Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Osannolik vändning på Stockholmsbörsen

2020-02-26 15:30
Foto: TT

Stockholmsbörsen bjöd på en närmast osannolik vändning på onsdagseftermiddagen när index vände från årslägsta och en nedgång på som mest 3,4 procent till en uppgång med en rad tunga verkstadsjättar i förarsätet.

Strax före klockan 15 var OMXS30 upp 0,2 procent till 1.774. Även i USA pekade börsterminerna på en öppning i tydligt positivt territorium. Även Europabörserna vände uppåt, men hade vid samma tid inte fått näsan över nollstrecket.

Delar av den konjunkturkänsliga verkstadssektorn agerade draglok med SKF, +2,1 procent, Sandvik, +2 procent, och Atlas Copco, +1,8 procent, i tätposition. Berenberg har återupptagit bevakning av en rad bolag i sektorn där de bolagen i toppen av indexlistan tilldelats köprekommendationer.

I motsatt ände av topplistan syntes Swedish Match. Tobaksbolagets aktie var ner 2 procent. Nordea och H&M hängde inte heller med när uppgångståget avgick.

Rapporterande SAS beräknade att intäktsbortfallet från inställda flygningar till Kina, som förlängts till utgången av mars, kommer att landa på 200 miljoner kronor. Aktien föll drygt 9 procent.

Africa Oil drog upp dryga 5 procent efter en rapport som förvisso visade en ansenlig förlust, men delade med sig av en prognos för 2020 som gladde marknaden.

Bambuser har tecknat avtal med konceptbutiken Showfields i New York om "Live Video Shopping". Aktien, som åkt bergochdalbana sedan bolaget ingått ett kommersiellt avtal med skönhetskedjan Kicks i förra veckan, rusade 13 procent.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom