Rekyl uppåt väntas på Wall Street

Terminerna för de ledande USA-börserna fluktuerade mellan minus och plus större delen av onsdagen för att med omkring 45 minuter kvar till börsöppning vända till tydligt plus. Därmed väntas en rekyl uppåt efter två handelsdagar med större virusdrivna kursfall.
Rekyl uppåt väntas på Wall Street - wall-street-700_binary_6946915.jpg

Det negativa sentimentet tyngde onsdagens börser i Asien. I Europa dämpades dock indexnedgången under eftermiddagen i takt med att USA-börsernas öppning närmade sig.

Klockan 14.45 låg terminerna för Dow Jones industriindex, S&P 500 och Nasdaq 100 på 0,3, 0,4 respektive 0,5 procent plus.

På virusfronten bestod onsdagens rapportering bland annat av att de första fallen upptäckts i Grekland och i Sydamerika. Dessutom har dödstalen ökat i Italien och Iran.

USA:s president Donald Trump lät meddela att han håller en presskonferens om coronaviruset vid midnatt, svensk tid.

Enligt CNN har den första studien med läkemedlet remdesivir för behandling av coronaviruset påbörjats i Nebraska i USA. Gilead Sciences, som tillverkar remdesivir, handlades upp 1,6 procent i onsdagens förhandel.

I övrigt i förhandeln stärktes modebolaget TJX, som äger lågpriskedjorna TJ Maxx och Marshalls, drygt 7 procent efter att ha presenterat en stark rapport.

Lowe’s, som är en verktygs-, bygg- och renoveringskedja, kom också med ett resultat som toppade marknadens förväntningar. Aktien var upp 1,3 procent.

Walt Disney backade däremot 1,5 procent. På tisdagskvällen meddelade underhållningsjättens vd Bob Iger plötsligt sin avgång. Bob Chapek, som arbetat på Disney i 27 år, tar över vd-posten samtidigt som Bob Iger blir ordförande med ansvar för bolagets kreativa utveckling.

Marathon Petroleum tyngdes 0,5 procent, efter att större bränder utlösts vid bolagets oljeraffinaderi nära Los Angeles.

Hamburgerkedjan Wendy’s backade 2,4 procent. Kvartalsresultatet matchade analytikernas förväntningar men guidningen var en besvikelse.

Onsdagens makroagenda är tunn på tyngre statistikrapporter. Klockan 16.00 väntas emellertid siffror över försäljningen av nya hem i USA i januari.

En halvtimme senare kommer veckostatistiken över oljelagren från energidepartementet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.