Så mycket väntas Rysslands BNP sjunka

Rysslands ekonomiminister Alexei Ulyukayev uppgav på lördagen att regeringen bedömer att landets BNP kommer att sjunka med 3 procent under 2015 om oljepriserna i år ligger kring 50 dollar per fat och kapitalutflödet uppgår till 115 miljarder dollar.

Det rapporterar Dow Jones Newswires.

I början av december sänkte Rysslands regering sin BNP-tillväxtprognos för 2015 från +1,2 procent till -0,8 procent. Det är troligt med recession under det första kvartalet 2015, uppgav det ryska finansdepartementet då.

Regeringen förutspår nu att inflationen i landet blir 12 procent i år, vilket kan jämföras med tidigare prognos om 7,5 procent.

Valutan rubeln sjönk i fredags sedan den ryska centralbanken oväntat sänkt styrräntan från 17 till 15 procent. Nyligen sänktes Rysslands kreditbetyg till skräpstatus av Standard & Poors, mot bakgrund av det ökande våldet i östra Ukraina.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.