Stillfronts omsättning lyfter

Spelutvecklaren Stillfront redovisar ett justerat ebitda-resultat på 197 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019.

Enligt Bloomberg News samanställning av fyra analytikers estimat väntades ett ebitda-resultat på 171 miljoner kronor. Utfall och konsensus är med säkerhet inte jämförbara då det av Bloombergs sammanställningen ej framgår om den justerats för jämförelsestörande poster.

Stillfronts omsättning steg med 46 procent i det andra kvartalet till 480 miljoner kronor, mot väntade 447 miljoner. Enligt gamingbolaget beror ökningen främst på en stark utveckling inom Nida Harb 3, Strike of Nations och Big Farm: MobileHarvest. Alla tre aktiva produktområden, Empire, Big och Core, visade tillväxt för tredje kvartalet i rad.

”Core-produkterna levererade ett exceptionellt starkt resultat i kvartalet. Spelet Nida Harb 3 fortsatte sin imponerande tillväxtresa och blev kvartalets enskilt största produkt. /…/ Drivande för kvartalets tillväxt är framgångsrikt genomförda liveevents och ytterligare uppdateringar i många av våra spel som har lett till en förbättrad monetisering och genererat höga marginaler”, skriver vd Jörgen Larsson i rapporten.

Under andra kvartalet uppgick kundanskaffningskostnaden till 99 miljoner kronor motsvarande 21 procent av nettoomsättningen.

Andelen mobila intäkter under andra kvartalet var 59 procent jämfört med 55 procent i första kvartalet 2019. Ökningen av andelen mobila intäkter består framförallt av ökande intäkter från Nida Harb 3.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco