Teckna och sälj i Lidingö Hills

Börsnoteringen av Lidingös största hyresvärd bör bara tecknas för att säljas snabbt – den nya fastighetsaktiens första börsår avgörs av nollräntan.
Teckna och sälj i Lidingö Hills - lidingo-john-mattson-700_binary_6960190.jpg
John Mattson är det största fastighetsbolaget på Lidingö med 2250 bostäder.

TECKNA Ett begränsat aktieutbud i ett välskött bolag i det populära placeringssegmentet hyresbostäder bör ge en övertecknad börsnotering i John Mattson, Lidingös största hyresvärd.

Affärsvärlden ger nu rådet att teckna aktier till den fasta teckningskursen 90 kronor, men bara för de läsare som vill göra en rent taktisk swing trade med målet att omedelbart sälja vid en riktkurs på 100 kronor.

Att konvertera och sälja ut bestånden som bostadsrätter ger en uppenbar övervärdeskalkyl på dagens bopriser. Styrelsens nuvarande strategi resonerar dock istället kring marknadsanpassad hyra, en mer långsiktig väg med stora ränterisker eftersom prissätter den löpande hyresintjäningen näsblodshögt.

Det här är en sammanfattning av ett kommande aktieråd i Affärsvärlden som förpublicerats inom analystilläggstjänsten Affärsvärlden Analys+.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets