Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 08-617 80 00

”Tillväxtboomen ligger framför oss”

2017-09-13 09:32
Fredrik Wester. Foto: Paradox Interactive

Komplexa strategispel i kombination med digital distribution har gjort Paradox Interactive till en börskomet. "Men den stora tillväxtboomen ligger framför oss", säger vd Fredrik Wester i en intervju med Affärsvärlden.

Paradox Interactives halvårsrapport visade rekordsiffror, både i omsättning, vinst och rörelsemarginal – den senare på närmast osannolika 49 procent. Antal kunder som aktivt använder företagets spel är uppe i runt 2 miljoner, också det nytt rekord.

Aktiekursen har fördubblats sedan börsintroduktionen i fjol, men bolaget har ändå lägst p-e-tal (värderas till knappt 30 gånger årsvinsten) bland jämförbara bolag, säger Fredrik Wester och förklarar det med att man är försiktigt med att gå ut med saker långt i förväg.

-Kanske tror man då att vi kör på halvfart, att vi är nöjda, men det är vi verkligen inte. Den stora  tillväxtboomen är framför oss, inte bakom oss.

Han ser stora möjligheter i samarbetet med Tencent på den kinesiska marknaden med två miljarder spelare och hur Paradox kan dra nytta av sina erfarenheter från pc-världen när mobilteamet  utvecklar spel för mobila plattformar.

Det finns också ett antal rättigheter i White Wolfs (som Paradox köpte 2015, reds anm) spelkatalog som bolaget inte ens rört, säger Wester och tillägger att även bolagets stora kassa ger stora tillväxtmöjligheter i form av förvärv.

Detta är en kortversion av Den ofrivillige miljardären. Prenumeranter kan logga in och läsa hela intervjun här.

Göran Lind

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom