”Tillväxtboomen ligger framför oss”

Komplexa strategispel i kombination med digital distribution har gjort Paradox Interactive till en börskomet. "Men den stora tillväxtboomen ligger framför oss", säger vd Fredrik Wester i en intervju med Affärsvärlden.

Paradox Interactives halvårsrapport visade rekordsiffror, både i omsättning, vinst och rörelsemarginal – den senare på närmast osannolika 49 procent. Antal kunder som aktivt använder företagets spel är uppe i runt 2 miljoner, också det nytt rekord.

Aktiekursen har fördubblats sedan börsintroduktionen i fjol, men bolaget har ändå lägst p-e-tal (värderas till knappt 30 gånger årsvinsten) bland jämförbara bolag, säger Fredrik Wester och förklarar det med att man är försiktigt med att gå ut med saker långt i förväg.

-Kanske tror man då att vi kör på halvfart, att vi är nöjda, men det är vi verkligen inte. Den stora  tillväxtboomen är framför oss, inte bakom oss.

Han ser stora möjligheter i samarbetet med Tencent på den kinesiska marknaden med två miljarder spelare och hur Paradox kan dra nytta av sina erfarenheter från pc-världen när mobilteamet  utvecklar spel för mobila plattformar.

Det finns också ett antal rättigheter i White Wolfs (som Paradox köpte 2015, reds anm) spelkatalog som bolaget inte ens rört, säger Wester och tillägger att även bolagets stora kassa ger stora tillväxtmöjligheter i form av förvärv.

Detta är en kortversion av Den ofrivillige miljardären. Prenumeranter kan logga in och läsa hela intervjun här.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets