Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Toppchefer lämnar Nordea

2019-09-10 11:16
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Nordeas ställföreträdande koncernchef och operative chef (COO) Torsten Hagen Jørgensen lämnar Nordea och bankens koncernledning.

Det framgår av ett pressmeddelande som kommer knappt en vecka efter att Nordeas styrelse utsett Frank Vang-Jensen till ny vd för banken.

"Efter en lyckad flytt av moderbolagets säte till Europeiska bankunionen och viktiga satsningar på riskhantering och regelefterlevnad har Nordea gått in i en ny fas, med skärpt fokus på kunderna, ökad effektivitet och utvecklingen på regelområdet", skriver banken i pressmeddelandet.

"Som en följd av den nya fasen och borttagandet av de kombinerade rollerna ställföreträdande koncernchef och Group COO, har man enats om att ställföreträdande koncernchef och Group COO, Torsten Hagen Jørgensen, lämnar Nordea. Han lämnar koncernledningen omedelbart, men kommer att finnas tillgänglig för att bidra till en smidig överlämning av de ansvarsområden han har. Strukturen och utnämningarna på COO-området kommer att offentliggöras senare", uppges det.

Torsten Hagen Jørgensen har som ställföreträdande koncernchef och Group COO under många år haft en avgörande roll i att leda Nordeas transformation, konstaterar banken.

Som en följd av den nya fasen har man också enats om att Nordeas Chief People Officer, Karen Tobiasen, lämnar Nordea.

"Hon lämnar koncernledningen omedelbart och rekryteringen av en ny Chief People Officer inleds omgående. Även Karen Tobiasen kommer att finnas tillgänglig för att bidra till en smidig överlämning av de ansvarsområden hon har", heter det.

I enlighet med gällande regler utses Group Chief Legal Officer, Jussi Koskinen, till vice verkställande direktör för Nordea Bank Abp under en övergångsperiod.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom