Vänta med kursförloraren

ANALYS Collector-aktien har rasat utför de tre senaste åren. Är det läge för bottenfiske?

VÄNTA Senast Affärsvärlden synade Collector var hösten 2015, tre månader efter bolagets notering. Nischbanken hade rusat på börsen och värderingen bedömdes vara i det högsta laget. 

Aktien har obönhörligt rasat utför sedan dess och handlas i dag på nivåer kring 50 kronor, lägre än introduktionskursen på 55 kronor.

Så vad göra med Collector-aktien? Det som lockar till köp är såklart värderingen. I dag handlas aktien till ett p/e-tal på 9, att jämföra med Avanza på över 30 eller TF Bank på 10,5. Men det är ännu för tidigt att ana några riktiga triggers som skulle kunna få aktien att vända upp. Affärsvärlden behåller sitt neutrala vänta-råd.

Det här är en sammanfattning av analysen: Låt nischbanken bottna ut.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco