Wells Fargos tidigare vd: Bitcoin är ett pyramidspel

Wells Fargos tidigare vd Richard Kovacevich ansluter sig till en allt större skara av finansmän som ställer sig kritiska till kryptovalutan.
Wells Fargos tidigare vd: Bitcoin är ett pyramidspel - bitcoin-affarsvarlden-700_binary_6893771.png

I en intervju med CNBC sade Richard Kovacevich att han anser att bitcoin ”är ett pyramidspel. Det går inte ihop. Jag är bara förvånad över att [valutan] inte går lägre”.

Kovacevich säger samtidigt att han inte anser att det är ett uttalat bedrägeri.

Flera tunga namn inom finansbranschen har på senare tid uttalat sig kritiskt om kryptovalutan. Bland annat har Jamie Dimon, vd för JP Morgan Chase, just kallat bitcoin för ett bedrägeri, något som han senare uppger att han ångrat.

Bitcoin föll ordentligt under tisdagen efter oro över att Sydkorea, en av de största marknaderna för bitcoin-handeln, ska sätta stopp för handeln med kryptovalutor. Fallet har fortsatt under onsdagen och gick ner under 10 000 dollar-strecket.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets