Vi upplever för tillfället problem med vår inloggningstjänst, allt material är för tillfället upplåst
Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Allt hetare bostadsmarknad

2020-02-18 07:18
Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Det är återigen stekhett på bostadsmarknaden. Och halvvägs in i februari fortsätter priserna att stiga.

I januari steg priserna på bostadsrätter med närmare tre procent, jämfört med månaden före, sett över hela riket. Villapriserna steg ännu mer, 3,6 procent, enligt analysföretaget Valueguards månatliga siffror.

Nu är januari normalt sett alltid hetare än andra månader. Rensat för den effekten steg priserna mer måttligt, plus 0,6 respektive 0,5 procent.

Och någon avmattning syns inte – i alla fall inte ännu. Halvvägs in i februari steg bostadsrättspriserna i Stockholm med ytterligare två procent jämfört med januari. I Göteborg är uppgången en procent, enligt den statistik som Valueguard har tillgänglig.

Även antalet affärer är på klart högre nivåer, tio procent fler avslut gjordes i januari jämfört med ett år tidigare, varav bostadsrätterna svarar för den största delen av ökningen.

Sett över ett år har priserna på både bostadsrätter och villor nu stigit med drygt sex procent. Störst är uppgången på villor i Malmö, nästan åtta procent, och bostadsätter i Stockholm, sju procent.

Affärsvärlden TT

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom