Diös ska ta in upp emot 800 miljoner kronor

Fastighetsbolaget Diös meddelade efter börsens stängning sin avsikt att genomföra en riktad emission på upp till 800 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nyemissionen kommer vara riktad till svenska och internationella institutionella investerare. Diös har uppdragit åt Danske Bank att undersöka förutsättningarna för att genomföra nyemissionen genom ett accelererat bookbuilding-förfarande som inleds omgående och som beräknas vara avslutat före börsens öppning i morgon, torsdag. Det framgår av pressmeddelandet.

Persson Invest, Erik Paulsson & Bolag och Nordstjernan, Diös tre största aktieägare, som för närvarande tillsammans innehar cirka 36,0 procent av det utestående kapitalet och rösterna i bolaget, har åtagit sig att teckna aktier motsvarande sin pro rata-andel i nyemissionen, förutsatt att vissa sedvanliga villkor är uppfyllda.

Affärsvärlden gjorde nyligen en lång intervju med Diös VD Knut Rost. Knut Rost gav inte mycket för kontorsdöden som han läst så mycket om.

”Hur kommer det sig att det går så bra för oss om det är så nattsvart?” frågade han retoriskt.

Diös: Temperaturen stiger i norra Sverige

Här hittar du hela intervjun med VD Knut Rost.

I slutet av november släppte Affärsvärlden dessutom en färsk analys av fastighetsbolagets aktie aktie.

”Med ett P/E-tal på knappt 14 är Diös sannolikt börsens billigaste fastighetsbolag – och förvånande nog en av bara ett fåtal aktier med P/E-tal under 20”, hette det bland annat i aktieanalysen.

 

Här hittar du Afv Fastighet