SBAB sänker bolåneräntorna – nu rekordlåg bolåneränta

Statliga bolånejätten SBAB sänker alla listräntor för bolån från och med idag. Listräntorna för bolån med bindningstid 3 månader och 1 år sänks med 0,05 procentenheter. För resterande bindningstider sänks listräntorna med 0,10 procentenheter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ändringarna uppges ske till följd av minskade upplåningskostnader. SBAB:s lägsta bolåneränta är efter sänkningen rekordlåga 0,84 %.

Trots stigande inflation har marknadsräntorna och därtill räntorna för bostadsobligationer den senaste tiden sjunkit, och till följd av detta har SBAB:s upplåningskostnader blivit lägre. Centralbankers fortsatt expansiva penningpolitiska stödåtgärder i form av köp av obligationer är enligt SBAB troligen en av orsakerna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.Här hittar du Afv Fastighet