SBB köper Odalen Fastigheter – gör riktad emission

Fastighetsbolaget SBB förvärvar samtliga aktier i Odalen Fastigheter för 510 miljoner kronor. Samtidigt görs en riktad emission på 210 miljoner kronor.
Ilija Batjlan SBB
SBB:s Ilija Batjlan. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

SBB betalar med 3 miljoner nyemitterade B-aktier till teckningskursen 70 kronor per aktie (premie på cirka 26,2 procent med senaste stängningskursen) till Residenset Partners, Förvaltnings AB Tullklippan, Mabäcker & Co samt Monsmagnus Holding. Det motsvarar totalt 210 miljoner kronor av köpeskillingen. Resten finansieras med befintlig kassa. Det framgår av ett pressmeddelande.

Odalen är en fastighetsutvecklare inom äldreomsorgen som samarbetat med SBB genom åren. Bolaget har en social infrastruktur på cirka 60 000 kvadratmeter som fullt utvecklat genererar ett årligt driftnetto på cirka 100 miljoner kronor. Därutöver har förvärvet också cirka 36 000 kvadratmeter av byggrätter för social infrastruktur.

”Affären blir ett komplement till vår befintliga projekt- och fastighetsutvecklingsorganisation där vi kan skapa ännu bättre förutsättningar för den allt ökande äldre befolkningen i hela Norden. Odalen som ansvarig utvecklare för äldreboenden kommer tillsammans med vår befintliga organisation skapa de bästa förutsättningarna för att säkerställa en hög kvalitet”, säger SBBs grundare och vd Ilija Batljan.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.Här hittar du Afv Fastighet