V tänker agera i frågan om marknadshyror före sommaren

Vänsterpartiets ledning har under helgen spikat en plan för hur man skall kunna gå vidare med hotet att försöka att fälla regeringen före sommaruppehållet på grund av dess planer på marknadshyror i nyproducerade lägenheter. Det uppger källor för SR Ekot.
Nooshi Dadgostar, ledare för Vänsterpartiet.
Nooshi Dadgostar, ledare för Vänsterpartiet. Foto: Claudio Bresciani/TT

Fri hyressättning i nyproducerade lägenheter är en av punkterna i Januariavtalet som regeringen ingått med Centerpartiet och Liberalerna. Vänsterpartiet har flera gånger hotat att fälla Stefan Löfven på grund av reformen, men oppositionen har tagit det hotet med ro och menat att det endast är tomma hot från Vänsterpartiet.

”Det kommer att gå snabbt nu. Vi vill agera innan riksdagen går på ledighet”, uppger en källa för radion efter helgens möte.

Tiden är samtidigt knapp. Den 23 juni hålls den sista omröstningen i kammaren före sommaruppehållet. Vänsterpartiet kan inte väcka en misstroendeförklaring själva. Det krävs 35 ledamöter och Vänsterpartiet har endast 27 ledamöter. Det krävs alltså stöd från något annat parti.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.Här hittar du Afv Fastighet