Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Wells Fargo väntas betala 3 miljarder dollar för avslutad kontoutredning

2020-02-21 08:37
Foto: imago stock/IBL

Amerikanska storbanken Wells Fargo väntas betala cirka tre miljarder dollar, motsvarande 29,5 miljarder kronor, för att få den federala utredningen kring kontoskandalen avslutad. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Banken har hittills redan betalat över en miljard dollar till samma tillsynsmyndigheter för övertrampet. Upptäckten gjordes 2016 att Wells Fargo otillåtet hade öppnat konton åt kunder utan deras vetskap i syfte att uppnå försäljningsmål. Därutöver utövade banken en tveksam lånepraxis för bilar och bostäder.

Hela skandalen har lett till att toppchefer fått lämna, banken redovisat operativa förluster på förlikningsavgifterna och att ryktet svärtats ned.

Den senaste förlikningen, under vilken banken inte förväntas erkänna skyldighet, har av New York Times på torsdagen rapporterats komma att bli tillkännagiven snart. Bloombergs källor uppger att detta kan bli av redan på fredagen.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom